Porodično pravo

Porodični život je retko statičan, jako često je ispunjen usponima i padovima koji porodične odnose obogaćuju i jačaju ili dovode do njihovog slabljenja.

I u situacijama kada se planira formiranje ili proširenje porodice, poput sklapanja braka ili usvajanja deteta, kao i u neželjenim situacijama kada dolazi do poremećaja odnosa i razvoda braka, od izuzetne je važnosti potražiti savet savesnog i stručnog advokata za porodično pravo. Ovo iz razloga jer se odluke koje se donose u navedenim situacijama, često donose pod velikom količinom stresa i emocija, a imaju dalekosežne posledice.

Kako bi takve odluke bile pravilno donesene, advokati kancelarije Stojković pomoći će Vam da sagledate sve aspekte kojih se takve odluke tiču, te da zajedno sa Vama predvide i preduprede sve negativne posledice, imajući u vidu Vaše i interese Vama dragih osoba.

Možemo Vam odgovoriti na brojna pitanja, među kojima i na to:

  • Kako ću se izdržavati nakon razvoda, jer je supružnik bio taj koji je izdržavao i finansirao porodicu?
  • Kako da se izborim za starateljstvo nad svojim detetom?
  • Šta treba da sadrži predbračni ugovor?
  • Kako da zaštitim svoje interese u razvodu?
  • Na šta treba da obratim pažnju prilikom usvajanja deteta?

Osim podele imovine, neka od najbitnijih pitanja porodičnog prava su:

 

Vršenje roditeljskog prava nad detetom i izdržavanje

Advokatska kancelarija Stojković može Vam pomoći da se u postupku pred sudom i centrom za socijalni rad izborite za maksimum prava koja vam pripadaju, sve vreme imajući u vidu interes Vašeg deteta kao apsolutnu vrednost.

 

Razvod braka

Naši stručnjaci posvećeni su pre svega pronalaženju kompromisnog rešenja za našeg klijenta kako bi se izbegao stres, nepotrebni troškovi i stvaranje animoziteta među supružnicima, te se sporazumno rešila pitanja starateljstva i imovinsko-pravna pitanja koja često proizilaze iz razvoda braka, a čime se predupređuju dug i naporni postupci pred sudom.

U turobnim vremenima razvoda, spremni smo da pomognemo Vama i Vašoj porodici da na bezbolan način prevaziđe probleme i postavi osnove za nove, zdrave odnose.