Građevina / Legalizacija

Građevinska industrija predstavlja jednu od najvećih industrija u Srbiji i po svojoj prirodi je skopčana sa obimnom i strogom pravnom regulativom.

Advokatska kancelarija Stojković može pomoći, bilo da gradite kuću, stambenu zgradu ili tržni centar, davanjem pravnog mišljenja u vezi sa pravnim zahtevima koji se stavljaju pred investitora i preduzimača, potrebne dokumentacije, kao i zastupanja pred inspekcijskim i drugim organima Republike Srbije.

Ukoliko je za neki objekat, ili njegov deo, potrebno sprovesti postupak ozakonjenja naši advokati mogu vam dati pravno mišljenje da li je objekat pogodan za ozakonjenje, odnosno da li prima facie opravdano ulaziti u sam postupak (ako je objekat izgrađen na nepovoljnom tlu, od neadekvatnog materijala, u području prirodnog dobra pod zaštitom države, zoni kulturnog dobra, zoni sanitarne zaštite itd.). Čak i u ovim slučajevima naši advokati mogu tražiti posebna odobrenja za ozakonjenje takvih objekata.

Ukoliko je za vaš objekat već doneto rešenje o rušenju kojim se inicira postupak ozakonjenja, doneto po izvršenom zakonskom popisu nelegalnih objekata, zastupanje od strane advokata naše kancelarije može praviti razliku u pogledu ishoda takvog postupka i sudbine navedenog objekta.

U slučaju negativnog ishoda postupka možemo braniti vaše pravo pokretanjem upravnog spora pred Upravnim sudom kako bi vaša prava i vaši interesi ostali zaštićeni svim zakonskim sredstvima.