James Gunn je Specijalni Savetnik u Advokatskoj kancelariji Stojković.

James Gunn ima preko 25 godina profesionalnog iskustva u upravljanju korporativnim poslovima, marketingu i komunikacijama za organizacije koje žele da se profilišu u UK, EMEA, latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji.

Upravlja timom koji se bavi odnosima sa javnošću, lobiranjem i odnosima sa investitorima u tržištima u razvoju iz Beograda, Srbija.

James je britanski državljanin, a od 2008. godine je rezident Srbije. U okviru jugoistočne Evrope, njegov tim koordiniše mrežu iskusnih konsultanata kako bi zastupao klijente u Albaniji, Bosni i Hercegovini, uključujući Republiku Srpsku, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Grčkoj, Kosovu*, Makedoniji, Malti, Crnoj Gori, Rumuniji, Sloveniji i Turskoj.

Njegovo iskustvo obuhvata sektore odbrane, privredne diplomatije, farmacije, rudarstva, tehnologije i telekomunikacija, medija, finansijskog savetovanja i nekretnina.

Radio je i obrazovao se u Ujedinjenom Kraljevstvu, Južnoafričkoj Republici, Tajlandu i Španiji, gde je živeo u dužim periodima.

James je započeo svoju karijeru u menadžmentu i konsaltingu u jugoistočnoj Aziji radeći na razvoju infrastrukture i projektima za zaštitu životne sredine. U Srbiji, njegove aktivnosti uključuju lobiranje u zemljama EU u oblastima odbrane, razvoja infrastrukture, rudarstva i obnovljive energije za kompanije iz SAD, UK i Izraela, kao i savetovanje u oblasti restrukturiranja i kriznog menadžmenta za “Veliku četvorku” revizorskih kuća.

Njegov rad u oblasti savetodavnih usluga je prepoznat od strane nekoliko javnih, profesionalnih i akademskih tela, uključujući Odbora za krivično pravosuđe UK i Udruženje konsultanata u oblasti odnosa sa javnošću u UK.

Čest je gost predavač na vodećim obrazovnim institucijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Srbiji i Tajlandu; Predsedavajući i direktor nekoliko dobrotvornih organizacija; mentor nekoliko start-up biznisa.