Gostovanje Petra Kilibarde iz STATT u TV emisiji uživo

Zakup nekretnina u Beogradu i Srbiji

Saradnik u advokatskoj kancelariji Stojković Advokati, advokat Petar Kilibarda, gostovao je uživo u emisiji „Mi danas“ na K1 televiziji. Tema emisije bila je zakup nepokretnosti, pravni i faktički odnosi između zakupaca i zakupodavaca, pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju u slučaju kršenja ugovora ili zakona, odnosi sa ostalim stanarima, kao i objašnjenje specifičnog vida zakupa kao što je stanarsko pravo.

Od samog početka, istaknut je značaj zaključivanja ugovora o zakupu. Ukazano je na negativnu tendenciju izbegavanja zaključivanja ugovora o zakupu, zbog verovanja da će na taj način zakupodavac izbeći obavezu plaćanja poreza na zakup. Gledaocima je poslata važna poruka da izbegavanjem zaključivanja ugovora  ulaze u velike pravne rizike u pogledu nastanka štete i otežanja i odugovlačenja postupka namirenja.

U tom cilju, gledaocima su predočeni i aspekti pravne zaštite, rizici, neophodni koraci i objektivno vreme za eventualno obeštećenje u slučajevima nastanka materijale štete na zakupljenom stanu, uznemiravanja zakupca ili njegovog eventualnog prinudnog iseljenja.

Ukazano je i na mogućnosti drugih stanara koji ne učestvuju u konkretnom zakupodavnom odnosu, a u situacijama kada zakupac narušava kućni i komunalni red ili im pričini materijalnu štetu.

Verujemo da smo zajedno sa domaćinima iz K1 televizije, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu, i sa ostalim učesnicima u emisiji zajednički uspeli da pošaljemo poruku o važnosti uređivanja zakupodavnog odnosa ugovorom koji će faktičke odnose učiniti izvesnijim, što će u mnogome smanjiti rizike od predočenih negativnih posledica i dugotrajnih sudskih postupaka.

 

    Da li ste spremni da ostvarite svoje ciljeve? Možete nas odmah kontaktirati.

    Popunite kratak formular za brzi kontakt ispod. Ubrzo nakon toga ćemoVas obavestiti šta treba dalje preduzeti. Eto toliko je sve jednostavno.

    Slanjem Vaših kontakt informacija, slažete se da Vas možemo kontaktirati telefonom (uključujući i tekst) i putem email-a u skladu sa našim Uslovima i Politikom privatnosti.

    Poziv Poruka